Welkom op de website van de dam afdeling van Dam- en Schaakclub DEZ/NGKZ. We zijn een club met een groeiend aantal (jeugd)leden. Iedere dinsdagavond spelen we een onderlinge competitie als leden tegen elkaar waarna ieder jaar weer een van de leden zichzelf clubkampioen mag noemen. In de Hoofdklasse West van de PODB speelt ons eerste team van 6 personen. Een tweede team van 4 spelers speelt in de provinciale Overijsselse competitie in de 2e klasse West.

In november organiseren we het schooldammen in Wezep en Hattemerbroek. Dit door de RABO bank gesponsorde toernooi, vindt telkens plaats op de tweede en derde woensdag van november en er wordt meegedaan door negen scholen uit Wezep en Hattemerbroek. Aansluitend aan dit schooldamtoernooi wordt er op drie dinsdagavonden een jeugdtoernooi georganiseerd op de club. Zie de jeugdpagina voor een verslag van het schooldammen.

In januari organiseren we op een zaterdag een jeugdtoernooi. Dit is een toernooi die openstaat voor alle jeugd, ook kinderen die niet lid zijn van een damclub. Dit is een toernooi in de reeks van de PODB cup, een initiatief van de Overijsselse Dambond.

Actueel: Het eerste team is kampioen van Overijssel! Na 1e te zijn geworden in de Hoofdklasse West, moest nog een wedstrijd gespeeld worden tegen Enschede, die 1e geworden was in de Hoofdklasse Oost. De wedstrijd om het algeheel kampioenschap van Overijssel werd overtuigend gewonnen door DEZ/NGKZ met 8-4!